Megfigyelő rendszerek
Megfigyelő rendszerek

Egy korszerű vagyonvédelemi rendszer napjainkban már kiegészül egyszerűbb vagy összetettebb zárt láncú video megfigyelő rendszer alkalmazásával (CCTV). Üzletekben, irodákban, ipari létesítményekben, pénzintézetekben és életünk egyéb területein sokszor nem elegendő az értékeink ellen irányuló rosszindulatú szándék tényét észlelni (riasztó rendszerek), igény van az elkövetők azonosítására az egyes események megfigyelésére, monitorozására, a rögzített képek visszajátszhatóságára is. A kamerás rendszerek segítségével szállodák, parkolóházak vendég és gépjárműforgalmát, szerelőcsarnokok, raktárak anyag és árumozgatási tevékenységét is monitorozni tudjuk, segítve az egyes munkafolyamatok, ügyfélkiszolgálás hatékonyságát. A kellemetlenebb szerepe közé tartozik a megfigyelő rendszereknek a munkavállalók, vásárlók, munkahelyen, üzletekben történő megfigyelése, amely a tulajdon védelme szempontjából, a személyiségi jogokat tiszteletben tartva kell, hogy történjen.

A speciálisan vagyonvédelmi célokra kifejlesztett kamerák és kapcsolódó eszközök kül- és beltéren egyaránt megbízható képminőséggel, alacsony energia felvétellel, az igényeknek megfelelően színes, fekete-fehér, nappali vagy akár éjszakai fényviszonyok között is működőképes eszközök, a digitális technika terjedésének köszönhetően, ma már elérhető árakon. A kamerák által továbbított képeket alapesetben egy képernyőn (nagyfelbontású biztonságtechnikai monitor, TV készülék, LCD monitor) követhetjük nyomon, de lehetőség van azok Interneten keresztüli, on-line betekintésére is. A tulajdonosok így távollétükben is ellenőrizni tudják a megfigyelt területen történő eseményeket, akár egy szállodából vagy mobil szélessávú kapcsolattal ellátott notebook-juk segítségével a világ számtalan pontjáról, még a nyári vakáció ideje alatt is.

A digitális video recorder-ek (DVR) segítségével 4-8-16 csatornás vagy ettől nagyobb rendszerek képrögzítési igényei oldhatóak meg. A kamerák képei a számítógépekben általánosan használt nagy kapacitású merevlemezen vannak tárolva, speciális formátumban. A rögzített képek a digitális jelfeldolgozás és tömörítési eljárások miatt nagyon jó minőségűek és viszonylag kevés helyet foglalnak el, amely lehetővé teszi, hogy akár 2 hét rögzített anyaga is egyszerűen elérhető, visszakereshető legyen. A DVR-ek igény szerint Internet kapcsolattal is kiegészíthetőek így otthonról, távoli irodából is kezelhetjük, letölthetjük a rögzített video anyagainkat. Egyes típusaik a képi rögzítésen túl, hang rögzítésére és továbbítására is fel vannak készítve. Elterjedésüket üzembiztonságuk (pl.: áramszünet esetén önmagától újraindul), karbantartás mentességük, kedvező áruk is segíti.

Cégünk több éves múltra tekint vissza a kamerás megfigyelő rendszerek kivitelezése terén, ingyenes helyszíni felméréssel, szaktanácsadással várjuk szíves érdeklődését! Forduljon hozzánk bizalommal!